شنبه ۱۳ تیر ۱۳۸۸ - ۱۱:۳۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: شنبه (۴ ژوئیه/ ۱۳ تیر) نود و ششمین دور از رقابت‌های دوچرخه سواری تور دو فرانس آغاز می‌شود

در کنار موضوع دوپینگ، بازگشت لنس آرمسترانگ به دنیای دوچرخه‌سواری و حضور در این تور بحث‌برانگیز شده است.

رکاب‌زنی با پیراهن زرد، دندان بر لب گزیده، نگاه به جلو و با عزمی آهنین سربالائی‌های جانکاه کوه‌های آلپ را در می‌نوردد. بر روی این عکس با تیتری درشت نوشته شده بود:«دروغی به نام آرمسترانگ». این تیتر روزنامه ورزشی فرانسوی لو اکیپ در روز ۲۴ اوت سال ۲۰۰۵ میلادی بود. این تیتری بود که یک اسطوره را فروپاشاند.

کناره‌گیری پس از هفت پیروزی

اسطوره آرمسترانگ با خبر ابتلا او به سرطان آغاز شد. دوچرخه‌سواری که موفق شد بر سرطان غلبه کند و دو سال بعد پیراهن زرد قهرمانی سخت‌ترین و قدیمی‌ترین رقابت دوچرخه سواری جهان را بر تن کند. آرمسترانگ تنها دوچرخه‌سواری بود که موفق شد هفت سال پیاپی عنوان قهرمانی را به دست آورد. او درست چهار سال پس از این که دنیای دوچرخه‌سواری را وداع گفت، در سپتامبر سال ۲۰۰۸ میلادی، بازگشت خود را اعلام کرد.

«دروغی به نام آرمسترانگ»؟

خبرنگاران روزنامه ورزشی لو اکیپ در سال ۲۰۰۵ با ترفندی موفق شدند رمز نتایج آزمایش دوپینگ در یک آزمایشگاه معتبر که بنا به درخواست آژانس جهانی ضد دوپینگ صورت گرفته بود را بشکنند و به اسامی افراد دوپینگ کرده دست یابند.

آزمایش اول این رکاب‌زنان در سال ۱۹۹۹ صورت گرفته بود که بر اساس دانش آن زمان، نتیجه دوپینگ منفی بود. شیشه دوم ادرار دوچرخه سواران که منجمد شده بود، شش سال بعد از سوی آژانس جهانی ضد دوپینگ بار دیگر کنترل شد که براساس آخرین دستاوردهای علمی، نتیجه دوپینگ ۶ رکاب‌زن مثبت از کار درآمد و وجود ماده نیروزای "اپو" در خون آنان به اثبات رسید.

طبق این آزمایش، لنس آرمسترانگ قبل از آغاز تور دوپنیگ کرده بود که به همین دلیل هم در دور زمان‌بندی با قدرت بیش از حد حاضر شد. طبق این گزارش، او سپس در مراحل ۹ ، ۱۰ و همچنین در کوه‌های آلپ از داروهای نیروزا استفاده کرده بود و آرمسترانگ بدین ترتیب موفق به کسب نخستین پیروزی خود شد.

چرا پیگیری قانونی امکان‌پذیر نیست

آرمسترانگ هرچند به لحاظ علمی رسوا شد، اما به لحاظ قانونی امکان پیگرد او وجود نداشت. طبق قانون آژانس جهانی ضد دوپینگ (وادا) پیگرد قانونی تنها در صورتی امکان‌پذیر است که نتایج آزمایش"آ" و "ب" مثبت باشد.

از آنجائی که آزمایش "آ" در سال ۱۹۹۹ صورت گرفته و نتیجه آن هم منفی بود، این آژانس نمی‌تواند از مجاری حقوقی به تعقیب آرمسترانگ بپردازد. در عین حال از هنگام بازگشت آرمسترانگ به میان رکاب‌زنان، او بیش از پیش مورد کنترل قرار می‌گیرد. وی از ماه ژانویه سال جاری تاکنون ۳۰ بار مورد کنترل رسمی قرار گرفته است.

آرمسترانگ که در این بین ۳۷ سال دارد، اعلام کرده که هیچ‌گاه از داروهای نیروزا استفاده نکرده است و همه این اتهامات دروغ و جوسازی است. او هرچند در اولین حضور پس از بازگشت در تور دون آندر به مقام ۶۴ دست یافت، اما تنها نام او باعث شد تا ۱۳۸ هزار نفر در خیابان‌های آدلیت حضور یابند.

آرمسترانگ در دور ایتالیا نیز با ۱۶ دقیقه تفاوت با دنیس مچوف، نفر اول این رقابت‌ها، در رتبه دوازدهم جای گرفت، اما در آنجا نیز نام او باعث شد تعداد زیادی از شبکه‌های تلویزیونی با پرداخت هزینه‌های سنگین به پخش مستقیم این رقابت‌ها اقدام کنند.

اکنون به نظر می‌رسد که مسئولین تور دو فرانس پس از رسوائی‌های سال‌های گذشته و مشکلات مالی ناشی از آن، تصمیم گرفته‌اند "اقتصادی" فکر کنند.

دویچه‌وله

کد خبر 84794

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز